Chargeback Nedir?

Chargeback, bir kredi kartı sahibinin, kartıyla bir işlem yapıldıktan sonra, işlemle ilgili bir iade talebinde bulunması durumunu ifade eder. Genellikle bu işlem, kart sahibi tarafından işlemle ilgili bir yanlışlık, sahtekârlık veya anlaşmazlık olduğunda gerçekleşir.

Chargeback işlemi, kart sahibine, bankasına veya kredi kartı şirketine başvurarak başlatılır. Kart sahibi, bankasına veya kart şirketine bir chargeback talebi sunar ve bu talep, işlemle ilgili gerekli belgelerle desteklenmelidir. Banka veya kart şirketi, talebi inceleyerek işlemi geri alabilir ve işlem tutarını kart sahibine iade edebilir.

1013f7a0090-a5d6-4866-a6c7-2ea2a1f265ca.jpg
202126a1d66922-54b0-4d20-bc60-c175ff0c7a4c009d5870-5d12-4b6c-b416-dca4093a995c.jpg

Chargeback genellikle kart sahibini korumak için bir mekanizma olarak tasarlanmıştır. Örneğin, bir kart sahibi kredi kartıyla yapılan bir alışverişin ürünü gelmediği veya satıcıyla yaşadığı bir anlaşmazlık olduğunda chargeback işlemi başlatabilir. Bu durumda, kart sahibi işlemi iptal edebilir ve paranın geri iadesini talep edebilir.

Ancak, chargeback işlemi bazen kötü niyetli veya haksız yere kullanılabilir. Örneğin, bir müşteri hizmet aldığı ürünü kullanıp sonra geri göndererek, ödemesini geri almak isteyebilir. Bu tür kötü niyetli chargeback'ler, işletmeler için mali kayıplara ve itibar kaybına neden olabilir. Bu nedenle, işletmeler chargeback'leri yönetmek ve önlemek için çeşitli önlemler alabilirler.





Yönetim Paneli

Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.

  • Mobil Uyumlu

    Kullanmış olduğumuz tüm alt yapılar mobil ve tablet uyumludur.

  • Güncel Yazılım

    Tüm alt yapılarımızı günce yazılımlar ile geliştirmekteyiz.

  • Kolay Kullanım

    Geliştirmiş olduğumuz yazılımları kullanıcıların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarladık.

Size özel yazılımlar

Özel yazılımlar ile proje risklerini en aza indirerek oluşabilecek başarısızlıkların, en önemlisi de zamandan tasarruf sağlayarak maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Web tabanlı uygulamalarda işinizin, günün bilişim teknolojilerinin sağladığı gücü arkasına almasını sağlayabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Güncel Yazılımlar

Yeni nesin yazılımlar ile dinamik ve yönetilebilir projeler geliştiriyoruz.

asp
swift
android
java
html
sqll
Planlama

Projeniz için fizibilite çalışması yapılır ve proje planlaması yapılır.

Analiz

Çeşitli yazılım geliştirme metodojileri ile kullanım dökümanları oluşturulur.

Tasarım

İhtiyaçların giderilmesi halinde sistemin tasarım aşamasına başlanır.

Kodlama ve Test

Tasarım aşamasından sonra kodlama ve test aşamsına geçilir.

Teslim ve Bakım

Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra teslim aşamsına geçilir. Daha sonra oluşabilecek eksiklikler bakım aşamasında giderilir.

Http Get Nedir?

HTTP GET, HTTP protokolü kullanılarak bir sunucudan belirli bir kaynağı (genellikle bir web sayfası veya bir dosya) almak için kullanılan bi [...]

Peer To Peer (P2P) Nedir?

Peer-to-Peer (P2P), "eşler arası" anlamına gelir ve genellikle bilgisayar ağları veya diğer iletişim sistemleri aracılığıyla, merkezi bir su [...]

Yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize kayıt olun

Check your email

We sent you an email with a link to get started. You’ll be in your account in no time.