KOSGEB KOBİGEL Projeleri ile Firmalara 1.000.000 TL Destek

KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI “2018 / 01 İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım Sektörünün Rekabet Gücünün Geliştirilmesi” PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

16efb1753-b4bd-4477-8614-ac6e712b3fb1.jpg
16efb1753-b4bd-4477-8614-ac6e712b3fb1f82094d5-405c-4ed6-b1a6-f95a37f57b53.jpg

Yayın için; Başlangıç Tarihi: 20 Nisan 2018 Cuma – Bitiş Tarihi: 22 Haziran 2018 Cuma

KOSGEB ve paydaş kurumların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaylarda, illerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörlerilistesi belirlenmiştir. Yazılım sektörü ise, diğer sektörlerin katma değer ve verimliliğini arttıran çözümleri ile KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesinde ve sanayide dijitalleşme oranının artırılmasında kritik öneme sahip olmasından dolayı listeye eklenmiştir.

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan 2018 – 01 sayılı Proje Teklif Çağrısının genel amacı, “İLLERDE REKABET AVANTAJINA SAHİP İMALAT SANAYİ SEKTÖRLERİ ve YAZILIM SEKTÖRLERİNDEKİ KOBİ’LERİN REKABET GÜCÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ”dir.

 

Proje Teklif Çağrısına;

·         “İller Bazında Başvuru Yapabilecek İmalat Sanayi Sektörleri Matrisi”ne uygun olan imalat sanayi sektörü KOBİ’leri,

·         Tüm illerdeki yüksek teknolojili imalat sanayi sektörü KOBİ’leri (NACE Kodu: 21, 26, 30.3),

·         Tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ’leri,

başvurabilecektir. Başvuracak imalatçı işletmeler, imalat yerinin bulunduğu ildeki sektör kıstasına tabidir.

Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekmektedir. 2017 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacaktır.

Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmayacaktır.

İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir.

Destek oranı tüm bölgeler için %60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

Başvuru şartlarını karşılayan KOBİ’ler, “rekabet gücünün geliştirilmesi” genel teması ile ilişkilendirilen aşağıdaki stratejilerden biri veya birkaçını birlikte içeren proje sunabilecektir. Yazılım işletmeleri için 6 numaralı strateji zorunlu, diğerleri seçenektir.

Strateji 1. Üretimde maliyet düşürme ve/veya verimliliği arttırma amaçlı makine – teçhizat edinimi ve devreye alma

Strateji 2. Ürün kalitesini ve /veya katma değerini arttırma

Strateji 3. Ölçüm – analiz altyapısını iyileştirme

16efb1753-b4bd-4477-8614-ac6e712b3fb115086834-606c-4665-86c1-864b7815ef1b.jpg
16efb1753-b4bd-4477-8614-ac6e712b3fb10c4a2e0e-883c-4d61-ae72-c74e7db16a07.jpg

Strateji 4. Pazarlama etkinliğini geliştirme

Strateji 5. İhracat kapasitesini arttırma

Strateji 6. (Yazılım işletmeleri için zorunlu) Veri madenciliği, bulut bilişim, nesnelerin interneti, yapay zeka, ERP/ MRP, CAD / CAM, akıllı uygulamalar, bilgi güvenliği, robot ve otomasyon yazılımları, bilgisayar oyunları (mobil oyun dahil) alanlarından herhangi birinde veya birkaçında; tasarım ve ürün geliştirme yetkinliklerinin arttırılması veya ürün test / belgelendirme ya da yeni yazılım / oyun geliştirme

Proje çağrısının toplam bütçesi; imalat sanayi sektörü için 500 Milyon TL, yazılım sektörü için 200 Milyon TL olmak üzere toplam 700 Milyon TL’dir. Başvuru yapılmış olması işletmeye herhangi bir hak doğurmayacaktır. Başvurular, KOSGEB tarafından belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlanacak ve puan sıralamasına göre bütçe imkanları dahilinde desteklenmesi mümkün olan sayıdaki başvuru desteklenecektir.

Aşağıdaki link ile Proje Teklif Çağrısına erişilebilecektir. Proje Başvuru Formu ÖrneğiBaşvuru Kılavuzuİller Bazında Başvuru Yapabilecek İmalat Sanayi Sektörleri MatrisiKurul Değerlendirme Kriterleri TablosuOECD İmalat Sanayi Sektörleri Teknoloji Düzeyi Sınıflandırma Tablosu ve programın Uygulama Esaslarıwww.kosgeb.gov.tr adresinde “Destekler” menüsünden “KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı” alt menüsü seçilerek incelenebilecektir.

Proje çağrısı için başvuru sistemi 22 Haziran 2018 günü saat 23.59’da kapatılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden önce başvuru sahibi tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2017 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir.



Yönetim Paneli

Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.

  • Mobil Uyumlu

    Kullanmış olduğumuz tüm alt yapılar mobil ve tablet uyumludur.

  • Güncel Yazılım

    Tüm alt yapılarımızı günce yazılımlar ile geliştirmekteyiz.

  • Kolay Kullanım

    Geliştirmiş olduğumuz yazılımları kullanıcıların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarladık.

Size özel yazılımlar

Özel yazılımlar ile proje risklerini en aza indirerek oluşabilecek başarısızlıkların, en önemlisi de zamandan tasarruf sağlayarak maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Web tabanlı uygulamalarda işinizin, günün bilişim teknolojilerinin sağladığı gücü arkasına almasını sağlayabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Güncel Yazılımlar

Yeni nesin yazılımlar ile dinamik ve yönetilebilir projeler geliştiriyoruz.

asp
swift
android
java
html
sqll
Planlama

Projeniz için fizibilite çalışması yapılır ve proje planlaması yapılır.

Analiz

Çeşitli yazılım geliştirme metodojileri ile kullanım dökümanları oluşturulur.

Tasarım

İhtiyaçların giderilmesi halinde sistemin tasarım aşamasına başlanır.

Kodlama ve Test

Tasarım aşamasından sonra kodlama ve test aşamsına geçilir.

Teslim ve Bakım

Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra teslim aşamsına geçilir. Daha sonra oluşabilecek eksiklikler bakım aşamasında giderilir.

Blockchain Teknolojisi Nedir?

Blockchain teknolojisi, dijital bilgilerin güvenli ve şeffaf bir şekilde saklanmasını ve paylaşılmasını sağlayan dağıtık bir veri tabanı tek [...]

Ürün Pazarlaması Nedir?

Ürün pazarlaması, bir şirketin veya bir bireyin satışını yapmayı planladığı bir ürünün hedef kitlesi için tanıtımını, satışını ve dağıtımını [...]

Yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize kayıt olun

Check your email

We sent you an email with a link to get started. You’ll be in your account in no time.